Minimalizm gerçekten ihtiyacınız olmayan her şeyi, hayatınızdan uzaklaştırmak düşüncesine dayanır. Bu yaklaşım sizin yaşamınıza sadelik ve özgürlük getirecektir. Gerçekten ihtiyacımız olmayan şeyleri en aza indirerek, bunlara ayırdığımız zamanı kendimize ayırabiliriz. Buna bir örnek vermek gerekirse, hiç kullanmadığımız ama evlerimizin salonlarında kendine yer bulabilen o kristal bardakların tozlarını almak için ayırdığımız süreler bize hiç bir şey katmıyor!

“Less is more” Türkçe’ye çevirmek gerekirse “az çoktur”, basit bir söz gibi gözükse de aslında altında derin anlamlar barındırır. Buradaki “az” yaşamımızdaki her şeyi azaltmak anlamında değil, “sadelik” katmak anlamı taşıyor. Size değer katmayan şeyleri olabildiğince hayatınızdan çıkarın.
Minimalist Dekorasyon
Buradan hareketle minimalist dekorasyon , gerçekten ihtiyacımız olmayan ve size bir şey katmayan her şeyden kurtularak başlar! Sadeliğin güzelliğini yaşam alanlarımıza kazandırmalıyız! Burada özellikle kaçırmamanız gereken nokta, size bir şey katmayan ve sizin için bir anlam ifade etmeyen şeylerden kurtulmaktır. Sizin için anlamı olan bir biblo, size güzel anılarınızı hatırlatan fotoğraflar veya sizin için önemli birinden aldığınız bir hediye.. Burada kurtulmamız gereken bunlar değil, onlarca gelişigüzel yerleştirdiğiniz biblolar, anlamsız fotoğraflar ve gereksiz eşyalardır.

Geniş Alanlar
Ferah ve geniş bir yaşam alanı, her zaman sizi daha iyi hissettirir. Sıkış tıkış, hareket edemeyeceğiniz bir dekorasyondan uzak durmalısınız. Kullanmayacağınız hiç bir eşyayı almayın. Yukarıda belirttiğimiz size değer katmayan her şeyden uzak durun. Kullanacağınızdan daha büyük eşyalar alarak da alanı daraltmamaya özen gösterin. Böylece olabildiğince geniş ve ferah bir yaşam alanı tasarlamış olacaksınız.
Çok Eşya Çok Zaman Kaybı Demek
Dekorasyon yapacağım diye her yeri gereksiz eşya, biblo ve tablolarla doldurursanız, bunların temizliği ve bakımı için zaman ayıracağınızı unutmayın! 1 tane objenin tozunu almak ile 50 tane objenin tozunu almak size aynı süreyi kaybettirmez. Bunu unutmayın!

Fazlalıklardan Kurtulun
Dekorasyona başlamadan önce, şöyle bir bakın ve dekore edeceğiniz alanda bulunan her şey için tek tek kendinize sorun: “benim için gerçekten gerekli mi?” Cevabınız “hayır” ise ondan kurtulun!
Renkler Önemli
Özellikle duvarların rengi sizi yormasın ve ferahlık hissini azaltmasın. Bunun için açık renkler tercih edin ve her duvarı farklı renge boyamayın. Ya da çok uyumlu renkler seçin. Her duvarı farklı ve zıt renklerle boyamak, minimalist dekorasyon yaklaşıma uygun değildir. Sadelikten uzaklaşmayın.

Kaliteli ve Uzun Ömürlü Eşyalar
Bir kere alıp, uzun yıllar kullanabileceğiniz kaliteli eşyalar alın. Minimalizm, her sene değişen modaya göre yeni eşyalar alma anlayışının tam zıddıdır!

Sonuç olarak, minimalist dekorasyonda, kullanacağınız her eşyanın bir amacı olmalı. Orada bulunuyorsa o eşyayı mutlaka kullanıyor olmanız gerekiyor. Eğer 2 kişi yaşadığınız bir evin salonunda ayda yılda bir misafir gelir diye 8 kişilik yemek masası kullanıyorsanız minimalizm size göre değil. Minimalist dekorasyon ve minimalizm hakkında yazılarımıza devam edeceğiz.